Advice Creeert Impact

Hoe word jij een ster in het algoritme?

image

Je post je suf, maar je ziet je berichten niet bovenaan je tijdlijn staan. En die post van 5 dagen geleden komt wel telkens voorbij. Hoe dit komt? Algoritmes! Elk social mediakanaal bevat een algoritme, maar wat is dat algoritme nou precies en hoe werkt het?

Het algoritme is eigenlijk een rekenformule die bepaalt wat jij ziet op welke plek in je tijdlijn. Er zijn inmiddels behoorlijk wat mensen die socials gebruiken. Dit geeft behoorlijk wat drukte op de tijdlijnen van Facebook, Instagram en LinkedIn. Een algoritme is een hulpmiddel dat jou helpt om de belangrijkste feeds en updates te zien.

Bij blijven

Het algoritme verandert continu. Daarom doen we vaak onderzoek en blijven we resultaten van social media volgen. Elk social mediaplatform heeft daarnaast ook nog eens zijn eigen algoritme. Dus nee, het wordt ons niet altijd even makkelijk gemaakt. Maar één ding is zeker, het blijft uitdagend!

Timing, timing en nog eens timing

Vooruit, we geven een tip weg!

….

Timing is belangrijk!

Wij zeggen altijd dat de eerste vijftien minuten cruciaal zijn. Eigenlijk kun je het zien als een soort steekproef. Doet je post het goed in dit kwartier? Dus hoe meer likes, reacties en shares jouw post krijgt, hoe meer mensen jouw post te zien krijgen. Ook profielbezoeken en de tijd dat mensen bij jouw post blijven ‘hangen’ telt mee.

De vervolgstap is om uit te zoeken op welke dagen en tijdstippen de meeste volgers online zijn. Door hierop je planning aan te passen gaat jouw geposte content een groter bereik creëren. Hoe meer interactie, hoe hoger de post komt in de feed.

Merk je dat je te weinig post en mis je hiervoor de tijd en kennis? Ons online marketingteam maakt jouw zakelijk social media-account zichtbaar! Wij bieden verschillende pakketten aan, bestaande uit diverse diensten. Zo nemen wij jouw werk uit handen en hou jij tijd over voor de dingen die jij graag wilt doen.

Pijl blauw Terug naar overzicht

Vond je dit interessant? Laat je inspireren door onze andere blogs.

image
Pijl wit lang
image
Pijl wit lang