SEO

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Hiermee zorgen we ervoor dat een website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten van de zoekmachines. We praten hier voornamelijk over Google. De positie van een website is belangrijk, want bijna 95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Daarbij klikt 35% op het eerste resultaat, 17% op de tweede positie en vanaf dat punt gaat het downhill.

Je wilt dus bovenaan staan met jouw website. Dit hangt af van een aantal factoren. De drie belangrijkste zijn: techniek, content en autoriteit. Qua techniek wil je de structuur van de website op orde hebben. De laadsnelheid met een hoog tempo en gebruiksvriendelijke url’s.
Ook moet de content aansluiten op de vraag van de bezoeker, dus met een heldere, unieke boodschap. Dit doen we op basis van een goed zoekwoorden onderzoek, die we gebruiken in pakkende webteksten. blogs en whitepapers, maar ook video en afbeeldingen vallen onder content. Vanuit contentmarketing kijken we met een bepaalde strategie hoe we de boodschap het beste kunnen uiten naar jouw doelgroep.