Advice Creeert Impact

Mijn Plein

Hét onderwijsplein in Salland

Specialismen

Mijnplein is een onderwijsorganisatie met 18 scholen in Salland, gevestigd in de gemeenten tussen Deventer en Zwolle. Hier wordt basisonderwijs en speciaal onderwijs aangeboden.

Mijnplein had de wens om nog meer een eigen identiteit te creëren. Een stijl die de onderwijsorganisatie een duidelijk, eigen en een herkenbare uitstraling geeft. Maar hoe pak je dit aan?

Eenvoud, speels en modern

 

Om mijnplein nog meer een eigen identiteit te geven, is ons team aan de slag gegaan met de huidige huisstijl als uitgangspunt.
De herkenbare naam hebben we gehouden, wel hebben we het logo aangepakt. Eenvoud, speels en modern zijn de uitgangspunten bij de uitwerking van deze visuele identiteit.

De gekleurde vorm als grafisch element

De vormen uit de huisstijl van mijnplein hebben een relatie met de pleinen uit de organisatievisie: flexibel, creatief en elkaar versterkend. De vormen komen terug in alle uitingen. De twee vormen kunnen naar wens worden gedraaid en op verschillende plekken worden gepositioneerd. Zo ontstaat er een dynamische en flexibele huisstijl zonder dat de identiteit verloren gaat.

Kleur geeft karakter

Rood, geel en paars zijn de drie basiskleuren. Aan deze kleuren zijn passende emoties gekoppeld. Zo staat de kleur rood voor ‘levenskracht en warmte’ en de kleur geel voor ‘educatie en plezier’.

Een aanvulling op deze basiskleuren is de kleur blauw. Deze kleur wordt gebruikt voor call to actions en is een sub-kleur. Deze kleur springt eruit en doet wat hij moet doen: opvallen.

Foto’s vertellen het verhaal

Voor foto’s gebruiken we beelden rechtstreeks uit de praktijk. Hierin staat plezier, aandacht voor elkaar en vernieuwend onderwijs centraal. De omgeving van de leerkracht is zichtbaar en hebben een duidelijke relatie met verwondering.

Met een team van specialisten werken wij voor merken met ambitie. Met trots kondigen wij onze nieuwe branding aan vanuit ons nieuwe domein in Zwolle. Onze site is in de maak, dus houd ons in de gaten voor wat komt. Jouw toekomst met ons begint hier.

bekijk de branding vacature button