Advice Creeert Impact

Maan Group legde bij Advice de vraag neer om een nieuwe merkpositionering te creëren. Maan Group is het bedrijf achter de werkmaatschappijen Maan Engineering, Maan Special Products en Maan Biobased.

Drie verschillende bedrijven met eigen producten en opererend op hun eigen markt. De groei van de afzonderlijke bedrijven en de diversiteit beginnen voor een onduidelijke bedrijfsstructuur te zorgen. Hoe kunnen we daar helderheid en eenheid in krijgen?

kantoor
sticky notes board

Aanpak

Onze strategen stapten aan boord en ontwikkelden een gedegen plan. Informatie verzamelen, het verhaal achter Maan helder krijgen. Op zoek naar de drijfveren en het onderscheidend vermogen, met als doel een duidelijke visie-missie vaststellen.

Door de medewerkers van Maan het hemd van het lijf te vragen tijdens de brainstormsessies, kregen we inzicht in de visie, de kernwaarden en de purpose, ofwel het bestaansrecht van Maan. Waardevolle sessies, waaruit een gedegen en goed onderbouwde positionering rolde en een pakkende pay-off: the Plus in Progress.

Beeldmerk

Nadat de strategie en positionering bepaald zijn, volgde de branding. We hebben de logo’s op subtiele wijze aangepast met een duidelijke knipoog naar het verleden. De nieuwe stijl is doorgevoerd op vele uitingen. Van visitekaartje tot het briefpapier, van brochures tot de bedrijfsbussen en van het pand tot de beursstand. Alles in een herkenbare en uniforme stijl.

Een van de belangrijkste uitingen die aangepast zijn, zijn de verschillende websites. We hebben de Maan bedrijven online meer eenheid gegeven en beter gepositioneerd. Iedere website is op eenzelfde manier gebouwd.

Op alle websites komen de kennis en expertise van de afzonderlijke Maan bedrijven tot uiting. In iedere case- of projectbeschrijving, ieder nieuwsbericht en iedere productpagina.

corporate identity
logo ontwikkeling
showcase2022
Samen met de Maan Group gingen we de uitdaging aan om meer eenheid te creëren tussen de verschillende bedrijven.

Uitwerkingen

Samen met de Maan Group gingen we de uitdaging aan om meer eenheid te creëren tussen de verschillende bedrijven. We hebben een sterk merk neergezet, waarmee Maan de komende jaren vooruit kan en hun ambities kunnen verwezenlijken en daar zijn we best trots op. Samen werken aan de Plus in Progress!

www.maan-group.com
www.maan-engineering.com
www.maan-specialproducts.com
www.maan-biobased.com (volgt medio Q1 – 2022)

engineering beursstand
Engineering website
engineering folder