Advice Creeert Impact

Scoor met je content op social media

image

Met het gebruik van verschillende soorten content op je social mediakanaal is de kans groter dat je meer online zichtbaarheid en naamsbekendheid creëert.

Hierdoor word je sneller en beter gevonden. Plaats jij veel video’s in Watch op Facebook of Reels op Instagram?

Dan zorgen deze platformen ervoor dat je meer zichtbaar wordt in het algoritme.

Welke soorten content zijn er en waar kun je deze voor gebruiken? Wij helpen je!

Foto. De meest gebruikte content op social media is de foto. Hiermee laat je zien wat jij ziet, terwijl je er meteen een persoonlijke touch aan geeft. Want hé, persoonlijke content is vaak ‘the key’ naar meer likes en bereik! Maak dus die foto van je nieuwe collega, producten of kantoorhond.

Swipe die foto’s. Swipen is mogelijk bij het plaatsen van meerdere foto’s. Je weet wel, het vegen van rechts naar links. We horen je denken, waarom zou ik meerdere foto’s achter elkaar plaatsen? Als ik ze los plaats kan ik vaker plaatsen. Yup, helemaal waar. Feit is, wanneer mensen langer blijven hangen bij je post, dit goed is voor je engagement. Met als gevolg dat jouw profiel beter scoort.

Video. Naast de foto kent iedereen ook de video. Met video kun je net wat meer laten zien. Laat je creativiteit de vrije loop en geef je volgers een goed beeld van jouw organisatie of merk.

Bonustip: Met je telefoon of camera kun je een goed beeld creëren voor je social media. Zorg wel voor een goede camera die scherpe en heldere foto’s maakt als je voor professionele content wilt gaan.

Story. Zowel Instagram als Facebook biedt verhalen aan, ofwel stories. Ze zijn te vergelijken, al heeft Instagram wel de meest uitgebreide functionaliteiten. Stories zijn korte video’s die 24 uur te zien zijn. Daarna verdwijnen ze voor je volgers uit je profiel. Neem je volgers mee en laat zien wat je op een dag doet. Leuk is ook dat je gemakkelijk interactie kunt uitlokken met vragen en quizzen.

Reels. Reels, de content waar je eigenlijk niet meer omheen kan. Het maken van reels wordt steeds populairder. Dit zijn korte video’s waar je een leuk muziekje onder kan zetten. Je zet hier als het ware storytelling in. Je geeft informatie en hoe meer je dat doet in reels, hoe leuker Instagram jou gaat vinden 😉

Je kunt qua creativiteit op social helemaal losgaan. Eén van onze belangrijkste tips is toch wel: maak gebruik van je huisstijl. Op deze manier ziet je doelgroep meteen dat de foto’s die ze zien, van jou afkomen.

Vind je het lastig om leuke content te (blijven) bedenken of om teksten erbij te schrijven?
En hoe verwerk je je huisstijl in de content? Ons team is hier dagelijks mee bezig en staan voor je klaar! Spreken we elkaar snel?

Pijl blauw Terug naar overzicht

Vond je dit interessant? Laat je inspireren door onze andere blogs.

image
Pijl wit lang
image
Pijl wit lang

Met een team van specialisten werken wij voor merken met ambitie. Met trots kondigen wij onze nieuwe branding aan vanuit ons nieuwe domein in Zwolle. Onze site is in de maak, dus houd ons in de gaten voor wat komt. Jouw toekomst met ons begint hier.

bekijk de branding vacature button