Webdesign

Webdesign

Webdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites, wat niet eens zover af staat van het ontwerpen van traditioneel drukwerk. Een basis, overzichtelijkheid, pakkende kleuren en vormen en originaliteit. Maar bij webdesign moet je dieper na te denken over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Wij doen dit op basis van een wireframe: een bouwtekening van het ‘skelet’ van de website. Hierin nemen we navigatie, menustructuur en functionaliteit in op.

En UX/UI design dan? UI staat voor User Interface en UX staat voor User Experience. UX zich richt op de totale gebruikerservaring, bijvoorbeeld hoe snel je kunt bestellen of reserveren. Bij UI ligt de focus specifiek op de grafische gebruikersomgeving (interface), waarbij het vooral draait om het visueel aantrekkelijk maken van de website.

Interactief voorbeeld voor je neus

Dit laten we je zien in een Adobe XD design. Adobe XD staat voor Experience Designer en is een tool waarmee je een websiteontwerp als interactief prototype kan laten zien. Zo krijg je echt de look and feel te pakken, in tegenstelling tot een plat ontwerp.