#sportservicezwolle

Voor elke Zwollenaar en de regio

Onlangs werden we door Sportservice Zwolle uitgenodigd om onze visie te geven op hun organisatie-identiteit. Zij hadden als gemeentelijk sportorgaan opnieuw hun koers bepaald en daarmee uitdagende en ambitieuze doelen geformuleerd.

 

Om deze ambities vorm te geven, maakte ze gebruikt van onze creatieve vertaalkunsten. ‘Van Zwolle een echte sportstad maken en daarmee de regio versterken’ luidde het devies. ‘We willen meer autoriteit uitstralen als het gaat om sportexpertise’. En de rol van verbinder pur sang claimen. Oké, klare taal. Dat begint bij een krachtige uitstraling als je het ons vraagt. Opvallen. Vooral laten zien waar je voor staat als merk: essentieel om doelstellingen als deze te vervullen. En daar gaan onze handen nou van jeuken…

1810027_handboek_SportserviceZwolle

Concept en implementatie

De gemeente en de organisatie op de kaart zetten met sport. Dat vertaalden wij ‘on behalve of’ Sportservice Zwolle…

naar vorm:

Sport met een hoofdletter S! Letterlijk! (en de P, de O, de R, de T… en de rest eigenlijk ook). Sportservice en Zwolle werden door onze hand onlosmakelijk met elkaar verbonden.

naar kleur:

blauwer dan blauwvinger-blauw.

En toon:

Niet meepraten, maar de toon zetten door krachtige communicatie.

‘Kortom: ambitie en spierballen tonen. De frisse wind door de organisatie maakten we zichtbaar in het logo. De nieuwe vormentaal is dynamisch, professioneel en bevlogen. Sportief te noemen, op z’n minst en in alle gevallen faciliterend. Een opvallende huisstijl die Zwolse verenigingen, Zwolse (top)sporters en sportevenementen (en last but nog least, de eigen organisatie) een podium(plek) biedt. Dat is toch goud waard?!’

onthulling-logo-scaled
infographic-ssz-scaled

Woord houden

Klinkt dat wat uit de hoogte, die winnaarsmentaliteit? Dat is het niet. Want wij zorgen er ook voor dat deze ambitieuze boodschap in begrijpelijke taal wordt gebracht. Praten over actieve zaken? Schrijf ze dan ook actief! Hebt u ‘m? Laten we het vooral niet te ingewikkeld maken met zinsneden met worden, hebben, kunnen en zullen; Veel te ver weg… Sportservice Zwolle staat z’n mannetje, dichtbij de doelgroepen. En zo koersen ze recht op het doel af, met Advice in hun kielzog als bloedfanatieke supporter.