Menu

Kantoor

(Newday Office)

Hanzelaan 351

8017 JM Zwolle

Contact

ma t/m vr 08:30 - 17:00

085 029 0100

contact@advice.nl

Support

Start een chat

085 029 0100

support@advice.nl

Blog

Verbeter je webdesign met deze 10 praktische tips!

Geschreven door

Julia van 't Hoff

Marketeer

Leestijd

3 minuten

Geplaatst op

donderdag 30 mei 2024

Verbeter je webdesign met deze 10 praktische tips!

Diensten in dit artikel

Als je een nieuwe website laat maken of een oude website laat updaten, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan het webdesign. Hier zijn 10 praktische tips die je kunt toepassen om de eerste stappen te zetten richting een sterk webdesign.

1. Leesbaarheid

Zorg ervoor dat je website een goede leesbare lay-out heeft. Gebruik minstens een lettergrootte van 16 voor de gehele site, zelfs voor langere teksten. Zwarte letters op een witte of lichte achtergrond zorgen voor de beste leesbaarheid.

2. Overzichtelijke, duidelijke navigatie

Creëer een overzichtelijke en duidelijke navigatie op je website. Beperk het aantal menu-items tot maximaal 8, zodat je navigatiebalk niet overladen wordt. Op mobiele apparaten is het belangrijk dat het woord “MENU” duidelijk zichtbaar is.

3. Ademruimte

Zorg voor voldoende ademruimte op je webpagina’s. Dit betekent dat je witruimte gebruikt, daarmee bedoelen we het lege gedeelte zonder afbeeldingen of andere markeringen. Witruimte creëert rust voor het oog en zorgt ervoor dat de informatie beter verwerkt kan worden.

4. Sterke Call to Actions

Maak gebruik van duidelijke koppen en call to actions (CTA’s) om je bezoekers aan te zetten tot actie. Een sterke CTA kan je bezoekers sturen en aanzetten tot de gewenste actie. Je leest hier meer tips hoe je het beste CTA’s kunt inzetten.

5. Beeldgebruik

Gebruik krachtige beelden in plaats van lange lappen tekst. Beelden kunnen de boodschap versterken en de aandacht van de bezoekers vasthouden.

6. Simpliciteit

Less is more. Vermijd overmatig gebruik van creatieve elementen die afleiden van de boodschap die je wilt overbrengen. Houd het ontwerp eenvoudig en focus op de essentie.

7. Uniformiteit

Houd een consistente stijl aan in je webdesign. Gebruik dezelfde kleuren, lettertypen en pagina-structuur overal op je website. Dit draagt bij aan de herkenbaarheid van je merk. Breng dezelfde stijl ook offline door in bijvoorbeeld brochures, offertes en briefpapier.

8. Responsief design

Zorg ervoor dat je webdesign responsief is, wat betekent dat de website goed werkt op verschillende apparaten, zoals desktops, smartphones en tablets. Het ontwerp moet zich aanpassen aan het formaat van het scherm en in alle gevallen een optimale gebruikerservaring bieden.

9. Kleurgebruik

Kleuren spelen een belangrijke rol in webdesign. Kies kleuren die passen bij de boodschap en het imago van je website. Blauw straalt rust en vertrouwen uit, groen kan associaties hebben met eco of gezondheid, en rood symboliseert vaak actie en kracht. Wist je dat geel vaak voor goedkoop staat? Daarom hebben promoties vaak een gele kleur.

10. Creativiteit binnen technische grenzen

Houd er rekening mee dat webdesign technische beperkingen heeft in vergelijking met drukwerk. Overweeg of een creatief ontwerp bijdraagt aan het doel van de website en technisch haalbaar is. Soms is eenvoud de beste keuze als het de gebruikerservaring verbetert.

 

Een goed webdesign draagt bij aan een hoger conversiepercentage en een positieve gebruikerservaring. Deze bovenstaande tips kunnen je helpen om jouw website te verbeteren en professioneel over te komen. Wil je meer weten over webdesign en webdevelopment? Neem dan contact met ons op!