Menu

Kantoor

(Newday Office)

Hanzelaan 351

8017 JM Zwolle

Contact

ma t/m vr 08:30 - 17:00

085 029 0100

contact@advice.nl

Support

Start een chat

085 029 0100

support@advice.nl

Blog

Is jouw website al SEO-proof? 

Geschreven door

Nico de Graaf

Marketeer

Leestijd

3 minuten

Geplaatst op

maandag 24 juni 2024

Is jouw website al SEO-proof? 

Diensten in dit artikel

Is jouw website goed vindbaar in de zoekmachines? Als in; staat ‘ie bovenaan in Google? Of sta je site wortel te schieten op de allerlaatste resultpage en komt er maar geen conversie op gang? Tijd voor een audit. De online marketeers van Advice scannen met regelmaat een slecht presterende website en komen vaak met de volgende adviezen:

SEO-vriendelijke teksten

Google ‘scant’ websites aan de hand van de zoektermen die iemand intoetst en zet de website met de meeste overeenkomsten bovenaan. Laat daarom een gedegen zoektermenonderzoek doen om vast te stellen wat de specifieke vraag van jouw prospect is. Verwerk vervolgens deze relevante zoektermen in de teksten, titels en tussentitels op je website. Probeer je te verplaatsen in de doelgroep en geef met jouw website antwoord op de specifieke vragen die zij hebben.

Geoptimaliseerde afbeeldingen zijn een must

Geef afbeeldingen een duidelijke en relevante titel voordat je ze uploadt naar je website. Vermijd generieke bestandsnamen zoals “img.5893032” en gebruik in plaats daarvan een beschrijvende naam die de inhoud van de afbeelding weergeeft. Dit helpt zoekmachines bij het begrijpen van de inhoud van je afbeeldingen en draagt bij aan een betere vindbaarheid.

Interne en externe linkbuilding, en het belang ervan

Maak gebruik van interne linkbuilding om de navigatie op je website te verbeteren. Zorg ervoor dat belangrijke pagina’s gemakkelijk bereikbaar zijn via de homepage en maak relevante verwijzingen tussen verschillende pagina’s op je site. Externe linkbuilding is ook belangrijk. Probeer verwijzingen naar je website te verkrijgen van andere relevante en betrouwbare websites. Hoe meer externe links richting jouw site gaan, des te hoger de ranking in Google en andere zoekmachines.

Metingen met Google Search Console en Google Analytics

Metingen met Google Search Console en Google Analytics

Installeer Google Search Console en Google Analytics op je website om waardevolle data te ‘sparen’. Met Google Search Console kun je informatie krijgen over de technische aspecten van je site en hoe je website wordt weergegeven in zoekresultaten. Google Analytics geeft je inzicht in het gedrag van bezoekers, herkomst van verkeer en de prestaties van je pagina’s. Met deze gegevens kun je je website optimaliseren en aanpassen aan de behoeften van je gebruikers.

Responsive design voor mobiele apparaten

Zorg ervoor dat je website een responsive design heeft, zodat het goed functioneert op verschillende schermformaten, zoals smartphones en tablets. Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om websites te bezoeken, dus het is essentieel dat je site gebruiksvriendelijk is op deze apparaten. Test en optimaliseer je website voor verschillende schermformaten. Onze webdesigners starten altijd met het mobiele design, om vanuit daar te ontwerpen voor grotere schermen.

Nog één keer in het kort:

Het optimaliseren van je website voor SEO is een belangrijke stap om beter vindbaar te worden in zoekmachines en meer verkeer naar je site te genereren. Door te zorgen voor SEO-vriendelijke teksten, geoptimaliseerde afbeeldingen, goede interne en externe linkbuilding, en het gebruik van meettools zoals Google Search Console en Google Analytics kun je de prestaties van je website verbeteren. Vergeet ook niet om een responsief design te hebben, zodat je site goed functioneert op mobiele apparaten.

Als je ondersteuning wilt bij dit (technische) SEO-onderhoud, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.