Menu

Kantoor

(Newday Office)

Hanzelaan 351

8017 JM Zwolle

Contact

ma t/m vr 08:30 - 17:00

085 029 0100

contact@advice.nl

Support

Start een chat

085 029 0100

support@advice.nl

Blog

De superkracht van social media-advertenties: 5 redenen om nu te beginnen 

Geschreven door

Nico de Graaf

Marketeer

Leestijd

2 minuten

Geplaatst op

maandag 24 juni 2024

De superkracht van social media-advertenties: 5 redenen om nu te beginnen 

Diensten in dit artikel

Wist je dat adverteren via social media een superkrachtig middel kan zijn om jouw dienst of product te promoten? Mits je het goed aanpakt natuurlijk… Want hoe slimmer je het inricht, hoe meer naamsbekendheid je kan genereren. Zie jij je omzet ook al groeien?

Bereik precies de juiste doelgroep met gerichte targeting

Met social media-advertenties heb je de mogelijkheid om heel nauwkeurig te bepalen wie jouw advertenties te zien krijgen. Stel je voor, je hebt een fysieke horecagroothandel in Deventer en je wilt graag adverteren op Facebook om meer klanten te trekken. Met verschillende targetopties kun je jouw advertenties richten op mannen én vrouwen tussen de 18 en 60 jaar oud, die wonen in Deventer en omliggende regio’s en geïnteresseerd zijn in horeca en voedselbereiding. Op deze manier kun je jouw advertenties afstemmen op mensen die hoogstwaarschijnlijk jouw groothandel gaan bezoeken.

Bespaar kosten en vergroot je bereik

Social media-advertenties zijn doorgaans goedkoper dan traditionele advertentiekanalen. Waar je voor een advertentie van 1/4e pagina in een regionale krant tussen de €250,- en €750,- betaalt, kun je op Facebook al adverteren vanaf slechts €1,- per dag. Tel uit je winst!

Krijg waardevolle inzichten in je advertentieprestaties

Zodra je een advertentie plaatst op social media, krijg je automatisch toegang tot data. Je kunt precies zien hoeveel mensen de advertentie hebben bekeken, erop hebben geklikt en jouw website hebben bezocht. Deze meetbare resultaten stellen je in staat om effectieve advertenties te herkennen en je strategie te optimaliseren. Beter nog, je kunt een groter publiek bereiken dat oprecht geïnteresseerd is in jouw aanbod. Jij weet namelijk inmiddels al wat ze willen!

Pas je advertentiecampagne aan en behaal betere resultaten

Social media bieden een scala aan advertentietypen, zoals afbeeldingadvertenties, videoadvertenties en carrouseladvertenties. Daarnaast kun je op elk moment je advertenties aanpassen en optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

Bonustip: een sterke online marketingstrategie helpt je op weg

Met een social media-advertentie creëer je in feite een etalage die mensen aanspoort om jouw bedrijf of website te bezoeken. Een goed geplaatste uiting kan je helpen nieuwe klanten te trekken en je omzet te verhogen. Overweeg jij om social media-advertenties op te nemen in je marketingstrategie, maar kom je er niet helemaal uit? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!