Advice Creeert Impact

5 voordelen van adverteren via social media

image

Wist je dat adverteren via social media een superkrachtig middel kan zijn om jouw dienst of product te promoten? Mits je het goed aanpakt natuurlijk… Want hoe slimmer je het inricht hoe meer naamsbekendheid je kan genereren. Zie jij je omzet ook al groeien?   

 Hieronder geven we je de 5 belangrijkste voordelen van adverteren op social media. 

1. Groot bereik 

Er zijn meer dan 4,2 miljard actieve social mediagebruikers over de hele wereld, waarvan in Nederland al 14,1 miljoen. Dit maakt social media een van de grootste platforms ooit, waar je vrij eenvoudig de kans krijgt om een groot publiek te bereiken.  

2. Gerichte targeting 

Als je reclame wilt maken voor je product of dienst, kun je heel nauwkeurig bepalen wie jouw advertenties te zien krijgen. Stel je voor, je hebt een fysieke horecagroothandel in Deventer en je wilt graag adverteren op Facebook om meer klanten te trekken.  

Dan zijn er verschillende targetopties. Je kunt jouw advertentie richten op mannen én vrouwen tussen de 18 en 60 jaar oud, die wonen in Deventer en omliggende regio’s en geïnteresseerd zijn in horeca en voedselbereiding. Op deze manier kun je jouw advertenties afstemmen op mensen die hoogstwaarschijnlijk jouw groothandel gaan bezoeken. 

3. Kostenbesparend 

Social media-advertenties zijn doorgaans goedkoper dan traditionele advertentiekanalen. Om je een idee te geven: bij een advertentie van 1/4e pagina in een regionale krant kun je uitgaan van een prijsrange tussen de €250,- en €750,-, terwijl dit bij een Facebookadvertentie al mogelijk is vanaf €1,- per dag. Tel uit je winst! 

4. Meetbare resultaten 

Zodra je een advertentie plaatst op social media, krijg je automatisch data tot je beschikking. Zo kun je nauwkeurig volgen hoeveel mensen de advertentie hebben bekeken, erop hebben geklikt en vervolgens jouw website hebben bezocht. Dit is waardevolle informatie omdat het je inzicht geeft welke advertenties effectief zijn en welke niet. Door deze gegevens te benutten, kun je ze verbeteren en een groter publiek bereiken dat oprecht geïnteresseerd is in jouw aanbod. Jij weet namelijk inmiddels al wat ze willen!  

5. Flexibiliteit 

Er is een scala aan advertentietypen beschikbaar. Zo heb je afbeeldingadvertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties en nog veel meer opties waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je op elk moment de advertentiecampagne aanpassen en optimaliseren om betere resultaten te behalen. 

Met een social media-advertentie creëer je in feite een etalage die mensen aanspoort om jouw bedrijf of website te bezoeken. Een goed geplaatste uiting kan je helpen nieuwe klanten te trekken en je omzet te verhogen.  

Overweeg jij om social media-advertenties op te nemen in je marketingstrategie, maar kom je er niet helemaal uit? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder! 

Pijl blauw Terug naar overzicht

Vond je dit interessant? Laat je inspireren door onze andere blogs.

image
Pijl wit lang
image
Pijl wit lang

Met een team van specialisten werken wij voor merken met ambitie. Met trots kondigen wij onze nieuwe branding aan vanuit ons nieuwe domein in Zwolle. Onze site is in de maak, dus houd ons in de gaten voor wat komt. Jouw toekomst met ons begint hier.

bekijk de branding vacature button