Advice Creeert Impact

Kennis delen

3 tips waarmee je social media wél werkt!

image

Social media is niet alleen een mooi visitekaartje voor je bedrijf, het zorgt ook nog eens voor leads naar je website. Hoe? We delen de drie belangrijkste tips!

Post alleen content die interessant is voor je volgers.

Je wilt je product, dienst of merk laten zien. Dat is logisch, want je bent razend enthousiast. Maar de volger wil vooral weten wat híj of zíj eraan heeft! Dus strooi met informatie en meerwaarde en doe dit op een pakkende manier. Duidelijke, helder en mooie content spreekt meer tot de verbeelding en wordt beter onthouden dan platte data.

Zorg dat je ‘connect’ met je publiek!

Je plaatst een post met een goede vormgeving, zoals we bijvoorbeeld hier doen voor BurgerBitch. Dat is stap één. Want ook al zegt een beeld meer dan duizend woorden, jouw publiek wil weten wat je te melden hebt! Sterker nog, je wilt interactie creëren. De meest makkelijke manier? Stel in de caption een vraag!

‘Wat vinden jullie van dit product/deze dienst/deze tip?’ Of: ‘Willen jullie meer van A of B zien?’. Zo neem je de volgers serieus en bied je de mogelijkheid om (een beetje) mee te beslissen.

Zodra je de vraag stelt, mag je reacties verwachten. Zorg dan wel dat je hierop weer een respons hebt! Dat maakt de interactie extra persoonlijk en showt jouw betrokkenheid.

Laat weten dat je online vindbaar bent!

Plaats op je website de social media icoontjes in de header, zodat ze overal te zien zijn! Van homepage tot blog, met een goed werkende link naar de kanalen natuurlijk. Laat ook je collega’s en medewerkers de social media posts delen, zo creëer je een groter organisch bereik en meer volgers. Voorzie eventuele nieuwsbrieven en mailingen van een link naar je kanalen.

Ook kun je een bericht promoten. Tegenwoordig kun je een doelgroep heel specifiek ‘targeten’ op locatie, interesse en demografie. Je kunt bepalen hoe lang en hoe vaak je een advertentie wilt laten zien en een promotieknop toevoegen zoals: ‘Bestel nu’ of ‘Meer informatie. Lijkt je dit lastig of wil je hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar tessa@advice.nl. Zij helpt je het optimaliseren van je social media!

Pijl blauw Terug naar overzicht

Vond je dit interessant? Laat je inspireren door onze andere blogs.

image
Pijl wit lang
image
Pijl wit lang

Met een team van specialisten werken wij voor merken met ambitie. Met trots kondigen wij onze nieuwe branding aan vanuit ons nieuwe domein in Zwolle. Onze site is in de maak, dus houd ons in de gaten voor wat komt. Jouw toekomst met ons begint hier.

bekijk de branding vacature button