Advice Creeert Impact

10 tips voor jouw webdesign

image

Ben je aan het nadenken over het laten maken van een website? Of heb je al een website die je graag wilt laten updaten? Ga dan eens zitten en zet de details op een rijtje. Als je jouw webdeveloper details geeft, kan hij of zij veel effectiever te werk gaan!
We geven je vast een aantal tips. Als je deze goed toepast, zet je de eerste stappen richting een sterk webdesign.

1.  Leesbaarheid

Zorg voor een goede leesbare lay-out. Gebruik op je gehele site minstens lettergrote 16. Ook voor doorlopende langere teksten. Wat het best leesbaar is qua kleur? Zwarte letters op een witte of bleke achtergrond.

2. Een overzichtelijke en duidelijke navigatie

Zorg voor een duidelijke navigatie op je website. Om dit te creëren zijn er een aantal spelregels. Zo is het belangrijk dat er niet meer dan 8 menu items in je navigatie staan. Je menubalk moet immers geen puzzel worden. Als je je website bekijkt op mobiel is het belangrijk dat het woord MENU duidelijk zichtbaar is.

3. Ademruimte

Zorg voor ademruimte. Hiermee bedoelen we witruimte, het lege gedeelte op een webpagina. Het hoeft natuurlijk niet altijd wit te zijn, belangrijk is dat er op dit gedeelte geen afbeeldingen of andere markeringen zijn aangebracht.

Witruimte creëert rust voor het oog en zorgt ervoor dat de aangeboden informatie beter verwerkt kan worden.

4. Actie!

Zorg voor duidelijke koppen en CTA’s, ofwel call to actions. Met een sterke CTA kun je jouw bezoeker sturen.

5.  Laat beeld spreken

Gebruik sterker beeld in plaats van lappen tekst. Het is in webdesign belangrijk dat de beelden een tekst versterken, in plaats van andersom.

6. Minder is meer

Doe niet speciaal om speciaal te doen. Laat toeters en bellen achterwege. Dit leidt alleen maar af van de boodschap die je wilt geven.

7. Uniformiteit is the key

Gebruik je kleuren? Gebruik dan overal dezelfde kleuren. Dus hetzelfde blauw uit je logo, overal hetzelfde lettertype en dezelfde pagina-structuur. Heb je het online voor elkaar? Tip is om dit dan ook offline door te voeren, in je brochures, offertes en briefpapier. Conclusie: Houd altijd overal dezelfde stijl aan. Dit werkt meteen mee aan je merkherkenning 😉

8. Werkt op elk apparaat

Zorg ervoor dat je webdesign responsief is. Dit betekent dat de website goed werkt op grote schermen, maar ook op de smartphone en tablet. Voorkom dat het design op kleiner scherm in elkaar drukt. Het ontwerp moet zich aanpassen aan het formaat van het scherm.  

9. Kleur is kracht

Kleuren geven kracht aan je website. Ga je voor rust en vertrouwen? Kies dan voor de kleur blauw. Groen kan eco of gezondheid betekenen terwijl donkergroen exclusiviteit uitstraalt. Staat actie en kracht centraal? Dan is rood jouw kleur. Wist je dat geel vaak voor goedkoop staat? Daarom hebben promoties vaak een gele kleur.  

10. Website is geen drukwerk

Op papier is er geen limiet qua creativiteit, maar de vormgeving binnen een webbrowser heeft wel technische grenzen. Is een creatief ontwerp heel moeilijk technisch te realiseren? Vraag jezelf dan af of het bijdraagt aan het doel van de website. Zo niet? Hou het dan wat simpeler. 

Een goed webdesign zorgt voor een hoger conversiepercentage. Het is dus slim om hiermee aan de slag te gaan. Meer weten over webdesign en webdevelopment? Bekijk dan eens onze diensten pagina of stuur een mailtje naar damy@advice.nl voor meer informatie over jouw ‘toekomstige’ website!

Pijl blauw Terug naar overzicht

Vond je dit interessant? Laat je inspireren door onze andere blogs.

image
Pijl wit lang
image
Pijl wit lang

Met een team van specialisten werken wij voor merken met ambitie. Met trots kondigen wij onze nieuwe branding aan vanuit ons nieuwe domein in Zwolle. Onze site is in de maak, dus houd ons in de gaten voor wat komt. Jouw toekomst met ons begint hier.

bekijk de branding vacature button